Cautare
 
 

Rezultate pe:
 

 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
Februarie 2019
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

Calendar Calendar

#10august 2018: vine #DiasporaAcasă. #Împreună #AprindemLumina

Dum Iul 22, 2018 12:24 pm Scris de AntiOUG13

10-11 august 2018: Miting al Diasporei româneşti în Piaţa Victoriei din Bucureşti, între …

[ Lectura completa ]

Comentarii: 11

20 ianuarie 2018: TOŢI LA BUCUREŞTI

Vin Ian 19, 2018 4:53 pm Scris de AntiOUG13

Mâine, sâmbătă, 20 ianuarie 2018, de la ora 18:00, românii vin la Bucureşti, în Piaţa …

[ Lectura completa ]

Comentarii: 8

3 decembrie 2017: Vrem Justiţie, nu corupţie!

Mier Noi 29, 2017 11:25 am Scris de AntiOUG13

Adresa evenimentului pe Facebook: https://www.facebook.com/events/385080525267643/
Data, ora: 3 …

[ Lectura completa ]

Comentarii: 6


Ministrul Mediului răspunde acţiunii Agent Green: camionul cu lemne efectua un transport legal

In jos

Ministrul Mediului răspunde acţiunii Agent Green: camionul cu lemne efectua un transport legal

Mesaj Scris de AntiOUG13 la data de Lun Mar 13, 2017 10:28 am

Vineri, 10 martie 2017, asociaţia Agent Green a iniţiat o acţiune ce se încadrează în activităţile mai ample de salvare a pădurilor virgine din România. Activiştii Agent Green au oprit pe  Transfăgărășan camioanele încărcate cu arbori din munții Făgăraș, suspecte de a transporta ilegal lemn din pădurile virgine din zona Vidraru. 
Amănunte şi video pe Facebook, aici: https://www.facebook.com/agentgreen.ro/videos/1401778149880892/

Sâmbătă, 11 martie 2017, ministrul Mediului, Adriana Petcu, a remis Mediafax un comunicat în care precizează că "transportul era unul legal".


Ca atare, "Ministerul Apelor şi Pădurilor consideră că acţiunile de protest de genul celei organizate vineri, chiar dacă au la bază pe intenţii nobile, dacă sunt organizate fără o minimă pregătire prealabilă, acestea produc mai degrabă confuzie în rândul opiniei publice şi pot aduce prejudicii grave personalului silvic care îşi desfăşoară meseria cu bună credinţă şi în litera legii"


Citeşte articolul pe site-ul Mediafax: http://www.mediafax.ro/social/video-ministerul-apelor-si-padurilor-despre-manifestatiile-activistilor-agent-green-transportul-oprit-de-activisti-legal-protestele-fara-o-minima-pregatire-produc-confuzie-16191446
AntiOUG13
AntiOUG13
Admin

Mesaje : 226
Puncte : 8682
Reputatie : 0
Data de inscriere : 28/02/2017

Vezi profilul utilizatorului http://www.unitischimbam.ro

Sus In jos

Agent Green a publicat dovezile distrugerii pădurilor de la Vidraru

Mesaj Scris de AntiOUG13 la data de Joi Mar 16, 2017 8:42 am

Agent Green a publicat noi dovezi filmate luna aceasta care ilustrează exploatările forestiere abuzive de la Vidraru din ultimii 15 ani care au fost legalizate de Romsilva şi de Garda Forestieră Ploieşti. Abuzurile de la Vidraru s-au produs atât în pădurile de stat, cât şi în cele aflate în proprietate privată.
„Dovezile ilegalităţilor prezentate în filmările Agent Green includ: drumuri forestiere construite haotic din bani europeni pe versanţi abrupţi care au început să se surpe, păduri brăcuite (adică pădurea a dispărut pe 70% din suprafaţă), cursuri de apă murdare, pline de aluviuni, şi buşteni abandonaţi care colmatează în permanenţă lacul Vidraru. Imaginile surprinse din dronă ilustrează dimensiunea uriaşă a tăierilor care au loc în ultimii 15 ani. Dacă până în anul 2000 majoritatea pădurilor aveau rolul principal de protecţie al lacului, 12.230 hectare de păduri fiind inventariate drept virgine, astăzi au mai rămas cel mult 2.500 de hectare cu astfel de păduri, adică aproximativ 20%”, a informat ONG-ul.
„Dovezile masacrului de la Vidraru pe care le publicăm astăzi nu mai pot fi ascunse nicicum. Atât reacţia oficială a Romsilva, cât şi întâlnirea noastră cu şeful Gărzii Forestiere Ploieşti şi cu Poliţia Locală, chiar în pădurile de la Vidraru, arată că aceste entităţi trebuie anchetate la pachet de ministerul pădurilor, cel public şi cel al internelor în calitate de principali autori ai distrugerii care au funcţionat ca o structură de crimă organizată. Faptul că există acte şi certificate FSC pentru lemne nu presupune că tăierile au fost sustenabile”, avertizează Gabriel Păun, preşedinte Agent Green.

Situaţia din teren diferă de cea prezentată de Romsilva

În urma protestului internaţional al Agent Green de pe Transfăgărăşan, Romsilva şi Garda Forestieră s-au limitat la emiterea de reacţii superficiale despre un singur camion din zecile de mii care au scos lemn din pădurile de la Vidraru în ultimii 15 ani. Acestea fac referire la faptul că există acte pentru un camion verificat la Vidraru de Agent Green, deşi în portalul www.inspectorulpadurilor.ro [n.n.: este vorba de fapt de www.inspectorulpadurii.ro ] camionul nu apărea în sistem nici la momentul opririi camionului şi nici 2 zile mai târziu. În reacţiile acestor entităţi nu au putut fi oferite niciun fel de explicaţii cu privire la dezastrul din pădurile bazinului lacului Vidraru.
„Situaţia din teren nu poate decât să ne creeze suspiciunea rezonabilă că experţii Romsilva şi ai Gărzii Forestiere implicaţi în cazul Vidraru nu sunt specialişti în silvicultură, ci în furt şi legalizarea abuzurilor care distrug biodiversitatea şi pun în pericol siguranţa naţională. Inspectorul Pădurilor este un instrument extrem de util pentru societatea civilă de care Romsilva şi Garda Forestieră se tem, în loc să îl folosească, şi ar dori închiderea lui. Inspectorul Pădurilor trebuie să rămână disponibil şi în mod evident există probleme tehnice pe care ministerul trebuie să le îmbunătăţească permanent”, a adăugat Păun.
„Romsilva şi Garda Forestieră, fostă ITRSV, au fost informate pe 10 decembrie 2004 în legătură cu existenţa pădurilor virgine. În loc să fie proactive pentru protejare, aceste entităţi au proactive pentru distrugere. În plus, zona respectivă este situată într-o arie protejată de interes european. Ministerul a trimis în control exact Garda care se face vinovată de masacru, deci trebuie să abordeze altfel această anchetă. Dovezile pe care le prezentăm trebuie considerate doar un punct de pornire pentru o anchetă guvernamentală de mare amploare”, a adăugat Păun.


Agent Green solicită Ministerului Apelor şi Pădurilor:

1. Să suspende absolut toate exploatările forestiere din bazinul de recepţie a lacului Vidraru;
2. Să realizeze o anchetă amplă împreună cu Ministerul Afacerilor Interne şi cu Ministerul Public în cazul degradării pădurilor virgine, a sitului Natura 2000 şi a celorlalte păduri cu funcţii de protecţie din întregul bazin al lacului Vidraru, obiectiv strategic pentru sistemul energetic naţional;
3. Să realizeze în anul 2017 toate studiile necesare pentru a introduce în Catalogul Naţional toate pădurile virgine rămase, iar restul de păduri să fie supuse pe viitor unui regim de conservare deosebită sau de codru grădinărit;
4. Să instituie un moratoriu la nivel naţional pentru toate zonele care mai pot avea încă păduri virgine şi să realizeze studiile necesare pentru a le introduce în Catalogul Naţional. 

__________
SURSA: Curierul Naţional

_________________
#Rezistăm. #UniţiSchimbăm
AntiOUG13
AntiOUG13
Admin

Mesaje : 226
Puncte : 8682
Reputatie : 0
Data de inscriere : 28/02/2017

Vezi profilul utilizatorului http://www.unitischimbam.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum